Tentan är skriven och om jag inte helt är ute och cyklar så är den även ett minneblott. Det kändes verkligen bra. Denna gång förstod jag frågorna till skillnad från sist. Jag hade känslan av kontroll och att jag hade koll. Men skulle det trots allt bli ytterliggare en omtenta så gör inte det någonting alls. Jag gjorde mitt bästa utifrån mina förutsättningar.

Efter tentan var det dags för fadderkickoff - åh vad det kommer att bli kul! Faddertröjor målades, spexfixades osv osv. Så himla glad att jag faktiskt anmälde mig som fadder. Fick dessutom träffa människorna på bilden nedan. Denna kväll gav mer energi än vad den tog. Allt kanske inte är helt hopplöst ändå. Nu får de tentafesta åt mig. Jag kryper istället upp i sängen med nötskålen, levande ljus och TV:n på i bakgrunden. Första kvällen på länge då jag bara kan vara. 
 
Jag har nog glömt att berätta om min nyfunna kärlek. En kärlek som jag kanske missbrukar något brutalt, men det går bara inte att sluta. Blomkolssoppa, så enkelt, gott och billigt för en student.


Receptet är enkelt:
Massa blomkål - ju mer dessto godare och man behöver inte laga lika ofta.
lök är gott i också 
Vanligt kranvatten
Salt och andra kryddor efter smak 
En skvätt grädde eller cream fresh 
bacon
Persilja

Koka blomkål och lök mjukt.
Häll bort överflödigt vatten (beror på hur krämig du vill ha)
Ta fram mixern och gå lös
Tillsätt grädde alt cream fresh
krydda mer
knaperstek bacon
toppa med bacon och persilja

Tyvärr får ni ingen bild då jag alltid hinner äta upp innan jag kommer på det.
Så ni får helt enketl själva testa och se hur fint och gott det blir!


Att vakna upp till det bekanta surrandet (läs dånande) ljud från logen och torkningen av spannmålet. Att gå ut känna doften av sommar. Att behöva blunda då man råkar befinna sig lite för nära när tröskan passerar elller då den tömmer sin tank. Att gå ut på åkern och plocka sig några havrestrån och känna sig som om man vore fem igen. Jag fick mig några dagar hemma på Algutstorp mitt i den hektigaste tiden för en lantbrukare men kanske mysigaste tiden för mig som inte är inblandad i allt kaos.