I går ringde Adam och frågade om jag ville "flippa lite hamburgare" på Sportshopen i restaurangen Farmor Ellen. Och eftersom det är precis vad jag gjort på nationen så tänkte jag att det kan jag la ställa upp på, snäll syrra som inte kan säga nej - hehe. Så åkte dit och fick på mig kock-outfiten (glömde dock knäppa kort) och hoppade in i köket. Tackar Gud (och menyplaneraren att dagensunch var supergod) för att det var en lugn dag då jag hade ensamt ansvar för á la carten och hade det varit en kaosdag så hade jag nog sjunkit genom jorden haha. Men det var kul att åter kocka i kök, att laga mat och hänga i ett storkök. Saknar nationen lite. På fredag så ska jag jobba kallskänk så då får jag åter känna på atmosfären bakom kuliserna på farmor ellens. 

Har dock insett att jag inte borde jobba med matlagning, bli alldelles för påverkad av maten och stressen. Det var fri tillgång till dryck, många andra sippade läsk - jag vatten. Jag vägrar få sockertippar/dippar. Att stå och käka pommes och hamburgare mår jag inte bra av, att äta på konstiga tider är ingenting för mig. Jag behöver mina mellanmål och mina större mål som innehåller "rätt" grejer. Detta för att inte bryta samman, igår kom tårarna när jag kom hem. Kalla det att jag är "fixerad vid mat", "nördig koll", "ätstörning", "sunt förnuft", "vettigt" eller vad som. Jag har kommit fram till vad som fungerar bäst för mig, vad som fungerar för att hålla min energinivå på en bra nivå hela dagen. Jag har kommit fram till vad som gör att jag håller mig på en jämn vikt och får i mig tillräckligt mycket näring när jag tränar. Jag unnar mig godsaker, i bland "för ofta" (om det någonsin kan bli "för ofta" när det gäller godsaker hehe) men aldrig så att det går ut över mitt matintag. Äta bra först, sedan unna sig. Choklad och te som kvällsfika är ju bland det bästa som finns!

Kommentera

Publiceras ej