Nu är valborgsveckan över och i morgon börjar vardagen igen. Veckan som gick började i södnags på smålandsgården med fina drinkar och underbart fika. Sedan gick jag i skolan på förmiddagarna och hittade på grejer(jobbade) på eftermiddagarna-kvällarna. I tisdags var det storpub, men innan dess hade jag fått höra att det var 40%på cubus så jag drog dit och köpte byxor, i provhytten dampade ryggen ur och jag höll knappt på att ta mig hem. Men jag jobbade på kvällen som planerat, jobbade i köket och lagade mat som aldrig förr. Jag borde verkligen jobba inom restaurangbranchen i nästa liv. Jag var så glad att jag jobbade i köket, det var nämligen kaos på nedervåningen då det kom otroligt mycket fler folk än vad vi trodde. Men man ska inte klaga på att vi är poppulära. Ryggen gjorde ont och när vi städat klart framåt tre på morgonen så cyklades jag gråtandes hem och ställde klockan på sju för föreläsnig. När jag vaknar på onsdagen så gör ryggen ondare än ondast och jag möts av ett mejl att föreläsningen är inställd(!!!) Jag ringde sjukhuset för att ta reda på om ryggen var diskogent eller endast nerver som var i kläm. Som tur var så var det inget farlig och om jag fortsatte att röra på mig skulle smärtan gå över inom ett par veckor.

Torsdagen, och valborg var kommen. Det obligatoriska besöket i EKO-parken (den park som breder ut sig utanför mitt fönster) fick sig ett besök innan jag klockan 10 skulle befinna mig på smålands nation för förberedelser av champagnelyx. Snittar skulle göras, nationen skulle pimpas osv. Klockan tre började gästerna att trilla in, jag hovade lite och sprang med mat. Det verkade som att alla var nöjda med maten och vi var också rätt nöjda då vi endast fick namnet på vad vi skulle tillaga och inte recepten. Så allt blev kanske inte som tänkt, men vi levererade ändå! Efter vi stängt så åt vi snittar som var kvar och tog en öl - bara en dag av valborg kvar!!

Sista dagen på jobbveckan var kommen, Majmiddagen. Middagen där återvändare får chansen att träffa varandra, där inspektorn och kuratorerna får äta gott. Första middagen då vi klubbverkare får slita häcken av oss ;). Vi sågs vid klockan tio för frukost, det finns inget bättre än att få en riktigt fet frukost med fina vänner. Sedan började puttsningen av bestick - silverbestick som inte används mer än en gång per år är svarta kan jag lova. Vi puttsade bestick och glas fram till klockan 4 - jo men jag vet exakt hur man puttsar så energisnålt som möjligt ;) Vid klockan fem var det bänkning, osch sedan rullade kvällen, jag serverade mat, jag plockade disk, jag serverade vin utan incidenter och kvällen flöt på utan större problem trots att vi var lätt underbemannade. Klockan 11 övergick middagen till en sittande sexa (där mat, öl och snaps ska serveras) - och närmare 80personer från en grann-nation hängde på. Vi blev plötsligt ännu mer underbemannade. Vi som hade tänkt att städa under tiden sexan var fick helt plötsligt slita ännu mer. Klockan ett började folket gå, ingen jublade högre än oss. Vid fem var vi färdigstädade och vi kunde påbörja vår egna fest att valborgsveckan var över - och så galant den passerade. Vid kvart över nio på morgonen i lördags var jag hemma och kröp ner i sängen med en tallrik nudlar. Aldrig har nudlar smakat så gott som då.


Torsdagen, och valborg var kommen. Det obligatoriska besöket i EKO-parken (den park som breder ut sig utanför mitt fönster) fick sig ett besök innan jag klockan 10 skulle befinna mig på smålands nation för förberedelser av champagnelyx. Snittar skulle göras, nationen skulle pimpas osv. Klockan tre började gästerna att trilla in, jag hovade lite och sprang med mat. Det verkade som att alla var nöjda med maten och vi var också rätt nöjda då vi endast fick namnet på vad vi skulle tillaga och inte recepten. Så allt blev kanske inte som tänkt, men vi levererade ändå! Efter vi stängt så åt vi snittar som var kvar och tog en öl - bara en dag av valborg kvar!!


Sista dagen på jobbveckan var kommen, Majmiddagen. Middagen där återvändare får chansen att träffa varandra, där inspektorn och kuratorerna får äta gott. Första middagen då vi klubbverkare får slita häcken av oss ;). Vi sågs vid klockan tio för frukost, det finns inget bättre än att få en riktigt fet frukost med fina vänner. Sedan började puttsningen av bestick - silverbestick som inte används mer än en gång per år är svarta kan jag lova. Vi puttsade bestick och glas fram till klockan 4 - jo men jag vet exakt hur man puttsar så energisnålt som möjligt ;) Vid klockan fem var det bänkning, osch sedan rullade kvällen, jag serverade mat, jag plockade disk, jag serverade vin utan incidenter och kvällen flöt på utan större problem trots att vi var lätt underbemannade. Klockan 11 övergick middagen till en sittande sexa (där mat, öl och snaps ska serveras) - och närmare 80personer från en grann-nation hängde på. Vi blev plötsligt ännu mer underbemannade. Vi som hade tänkt att städa under tiden sexan var fick helt plötsligt slita ännu mer. Klockan ett började folket gå, ingen jublade högre än oss. Vid fem var vi färdigstädade och vi kunde påbörja vår egna fest att valborgsveckan var över - och så galant den passerade. Vid kvart över nio på morgonen i lördags var jag hemma och kröp ner i sängen med en tallrik nudlar. Aldrig har nudlar smakat så gott som då.

Kommentera